Mmm jarig zijn doe je maar één keer in het jaar daarom pak ik dan ook maar goed uit:). Met niet 1 taart maar gewoon met meerdere taarten!
Deze worteltaart is lekker smeuïg en fris door de sinaassappel die er doorheen gaat.

Benieuwd hoe die smaakt? Ga maar eens proberen

Ingrediënten:
-2 sinaasappels (schoongeboend)
-1 tl gemalen kaneel
-140 ml zonnebloemolie
-250 g bruine basterdsuiker
-2 eieren
-200 g tarwebloem
-1 tl bakpoeder
-250 g winterpeen

Voor de topping:
-50 g suiker
-250 g Mascarpone (1 bakje)
-100 g slagroom
-handje walnoten
-1 theelepel vanille poeder

Stap 1
Verwarm de oven voor op 150 ºC. Rasp de oranje laag van de schil van de sinaasappels en pers 1 vrucht uit. Doe de sinaasappelrasp, kaneel, olie, basterdsuiker en eieren in een kom. Klop met een mixer tot een luchtig beslag.

Stap 2
Schep voorzichtig de bloem en het bakpoeder erdoor. Rasp de peen op een fijne rasp en voeg toe.

Stap 3
Schep het beslag in de ingevette brownievorm en bak de taart ca. 1 uur in het midden van de oven. Controleer na 50 min. op gaarheid met een satéprikker. Neem uit de oven en laat in de vorm in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.

Stap 4
Klop ondertussen de roomkaas, de rest van de suiker en slagroom goed door elkaar tot een romig mengsel. Laat de taart afkoelen. Bestrijk de afgekoelde taart dik met het mascarpone mengsel. Garneer het vervolgens met walnoten.