Na aanleiding op de uitzending van de keuringdienst van waarde, hier een 100% volkorenbrood recept! Het volkorenmeel is bij de plaatselijke molen gehaald in IJsselstein. Mocht je keer echt lekker brood willen maken met goed meel of bloem is de Molen zeker een aanrader!

– 500 gram volkorenmeel
– 450 ml lauw water
– 8 gram droge gist
– 8 gram zout

Stap1
Doe alles door elkaar meng het even door elkaar (je hoeft het dus NIET te kneden).
laat het een uurtje rusten in een afgedichte doos, emmer of pan.
Stap 2

Haal het deeg uit de kom en rek het deeg zo ver mogelijk uit in de lengte uit (LET OP, niet laten schuren). Vouw het daarna dubbel en rek het deeg ook in de breedte uit. Doe het vervolgens weer een uur in een afgedichte bak.
Stap 3
Haal het deeg uit de bak en bol het deeg op zoals je het wil hebben. Weet je niet hoe op bollen moet? Klik dan op deze link:
Opbol instructie filmpje

Na het opbollen laat je het 3 uur reizen en zet je alvast de oven aan op 250 graden (Als je een pizza steen heb doe deze er alvast in zodat die kan opwarmen.
Stap 4
Na 3 uur reizen leg je het deeg in de oven. ZEt de over op 200 graden voor 35 minuten (afhankelijk van je brood grootte)
TIP!!

Om de korst wat minder hard te maken kan je er kokend water in je over doen afhankelijk van de hoeveelheid water kan je zo een zachte korst maken.