Proteïne cheesecake zonder geraffineerde suiker en slagroom!
Deze cheesecake is hoofdzakelijk van kwark, kokosvet, havermout en brinta!
Het recept en bereidingswijze
Ingrediënten (de cirkelcake van 20 cm):
Voor de bodem:
- 75 gram havermout
- 2 eieren
- 4 eetlepels kokosboter
Voor de vulling:
- 400 gram magere kwark
- 3 druppels stevia
- theelepel vanille poeder
- 1 scoop proteine (ik nam een kokos smaak)
- 40 gram brinta
- (optioneel) 2 eetlepels honing
Bereiding:
Verwarm alvast de oven op 180 graden. blender de kokosboter met de havermout. Dit zorgt voor een hele vasta massa en smeer dit vervolgens direct uit over de gehele taartbodem.
Plaats de taartvorm met dus enkel de bodum in de oven voor 10 min.
Tijdens het wachten kan je vervolgens in een schaal de rest van alle ingrediënten in 1 schaal mixen. Dit zorgt voor een wat lobbige massa. Zodra de 10 minuten klaar zijn kan je de vorm uit de oven halen en direct de vulling erin gieten (let op! moet niet zo vloeibaar zijn als yoghurt).
Doe vervolgens de vorm weer in de oven voor 15 a 20 minuten (ventilator stand). De bovenkant van de cheesecake moet wat bruin zijn dan is die goed!
Laat de cheesecake afkoelen. Dan zal de bodem ook weer uitharden zodat je een goede harde bodem hebt.
Klaar!!