Ik zag het al vaker voorbij komen.. pizza van bloemkool. Daarom nu maar een keer gemaakt. Ook benieuwd?

IngrediĆ«nten voor 2 pizza’s
-1 bloemkool
-2 eieren
-50 gr geraspte kaas(liefst parmezaan)
-Snufje peper en zout

Voor de topping
-4 el tomatensaus (kan gewoon uit blik)
-1 bol mozzarella
-1 tomaat
-1 tl Italiaanse kruiden(rozemarijn, oregano)
-Verse basilicum blaadjes
-Naar smaak peper en zout

Bereiding:
Snij de bloemkool in roosjes
Rasp de bloemkool fijn, snelste is met de keukenmachine
Gaar vervolgens de bloemkool gedurende 4 minuten in de magnetron op vol vermogen. En laat het daarna even uitlekken

Meng de bloemkool met een ei en de geraspte Parmezaanse kaas.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel over de bakplaat.

Nu bakken! Bak het 15 a 20 min op 180 graden.
Maak in de tussentijd de tomatensaus door zout, peper en italiaanse kruiden aan de tomotatensaus toe te voegen.

Haal daarna de bloemkoolbodem uit de oven en bestrijk deze met de tomatensaus.
LET OP: niet te veel op de bodem doen anders word je bodem nat en klef

Leg naar keuze jou beleg erop. Ik koos voor truffelsalami en serano ham.
Snij de tomaat in plakjes en verdeel deze over de bloemkoolpizza.

Scheur de mozzarella in stukken en verdeel dit over de bodem.

Bak de bloemkoolpizza in 5 tot 10 minuten af.

Maak je bloemkoolpizza af met verse basilicum blaadjes.