Ook van die luchtbubbeltjes in je pizza dit is wat je moet doen… Klik op de foto voor het recept!

Wat heb je nodig?
-BBQ die dicht kan met pizzasteen
-180 ml bier
-7 gram instant gist
-3 gram suiker
-7 gram zout
-375 gram La Tua Farina Bloem type 00″

Stook de bbq alvast op of als je een over gebruikt zet hem op de maximale stand(270 graden, heter mag ook). Het liefst met alleen onder en boven warmte aan

Meng het bier en de gist in een kom en laat het gisten. Doe er huishoudfolie overheen zodat het lekker gaat bubbelen. Laat dit 5 minuten staan

Pak kom en meng daar de bloem, suiker en zout in.

Vervolgens meng je het biergist mengsel erbij en kneed je het tot een stevig en droog deeg.

Laat het deeg vervolgens 2 uur rijzen in een kom met huishoudfolie erover heen en blaas in de kom.

Na de 2 uur kun je de pizza’s lekker dun rollen en beleggen met je tomaten saus en andere ingrediĆ«nten.

De pizza moet ongeveer 5 a 7 minuten op de bbq of in de oven.

Buon appetito!!!