Wat ?!
Een taart??

Jep, inderdaad als je jarig bent moet je gewoon even los gaan dus vandaar ook deze taart!

Een echte lekker frisse taart, misschien een beetje gekke timing aangezien je zo’n frisse taart eerder verwacht in het voorjaar of zomer maar in de winter smaakt die zeker ook niet verkeerd hoor :).

De spullen heb ik deels bij de plaatselijke supermarkt gehaald en deels bij de groot handel zoals de lemon curd.

Onder tussen benieuwd naar het recept? Klik op de foto en je krijgt het recept en bereidingwijze te zien

Ingrediënten:
-Lemon curd 180 gram

-250 milliliter slagroom

-500 gram magere kwark

-6 blaadjes gelatine

-300 gram frambozen en bramen

-1 pak langer vingers


Stap 1

Neem een kom en mix hier de slagroom in stijf. Zet dan even opzij en bekleed de bodem van de bakvorm (20 cm) alvast met bakpapier of vershoudfolie.

Stap 2

Neem een kom met koud water en laat de gelatineblaadjes hier 5 minuten in weken. Knijp ze hierna uit. Zet een steelpannetje op laag vuur met 6 eetlepels water, één eetlepel per gelatineblaadje. Doe hier de uitgeknepen gelatineblaadjes in en verwarm het geheel terwijl je goed blijft roeren. De gelatineblaadjes zullen al gauw oplossen, haal het pannetje dan meteen van het vuur.

Stap 3

Laat de gelatine een beetje afkoelen, maar pas op dat het nog niet stolt. Neem een kom en doe hier de kwark in die je mengt met de lemon curd (hou één lepel lemon curd achter). Roer de gelatine door het kwarkmengsel heen. Gebruik vervolgens een spatel om de slagroom voorzichtig door het kwarkmengsel te vouwen. Je doet dit voorzichtig omdat je de luchtigheid wilt behouden.

Stap 4

Als het volledig gemengd is stort je het kwarkmengsel in de bakvorm. Maak de bovenkant mooi glad met een spatel. Zet voor minstens 3 uur in de koelkast.

Stap 5

Vlak voor het serveren (één of twee uur voor serveren kan ook): haal de kwarktaart uit de koelkast, maak de randjes voorzichtig los met een mesje. Stort de taart op een bord of taartplateau. Smeer de zijkanten in met de overgebleven lemon curd en plak hier de lange vingertjes tegenaan. Gebruik een lint om het geheel bij elkaar te binden met een feestelijke strik. Versier de bovenkant van de taart met verse frambozen of aardbeien en bestrooi eventueel met wat

Recept van: Zoetrecepten.nl