Een lekker zondag recept! Ontbijten met eiwitten is handig voor een goed gevuld gevoel. Maar om dat nou altijd met melk en havermout te doen of met yoghurt en muesli is wel een beetje saai…. vandaar ga ik weleens zoeken naar leuke en makkelijke vervangers. Deze variant zag ik en wilde ik direct gaan maken. Het kost maar 15 minuten om het te maken INCLUSIEF de tijd in de oven 🙂
Het recept en bereidingswijze
Ingrediënten (voor 6 cups):
– 50 gram havermout
– 1 banaan
– (optioneel) eetlepel honing
Bereiding:
Verwarm alvast de oven op 160 graden. Prak daarna de banaan in een schaaltje tot een goed glad mengsel. Zorg dat het geen stukjes heeft!
Mix de banaan vervolgens met de havermout en doe er optioneel wat honing bij.
LET OP! Spray eerst even wat vet in de vormpjes en verdeel het mengsel in de cupcake vormpjes en doe het 10 a 15 minuten in de oven op 160 graden (ventilator stand).
Laat de cups even afkoelen zodat ze hard worden en klaar!!
Ik vulde de cups met wat kwark en mango maar je kan het natuurlijk ook met wat anders vullen :).