Recept:
- 125 gram amandelmeel
- 25 gram zelfrijzend bakmeel
- ½ tl baking soda
- 150 ml melk
- 1 ei
- 1 el boter (ik gebruikte kokosolie)
- ½ tl zout
- 1 el Oregano
- Snufje peper
Bereiding:
- Mix de droge ingrediënten (meel, baking soda, zout en zelfrijzend bakmeel) samen.
- Doe het in de deegmachine of in een kom en voeg het ei, melk en boter toe. Kneed dit tot het een gladde massa wordt. Zorg dat er geen hele stukken boter meer tussen het deeg zit.
- Als je de gladde massa hebt kan je de wafelijzer opwarmen.
- Vervolgens pak je met een lepel elke keer beslag. Als je beslag op het ijzer hebt gelegt wacht eerst tot dat het goed is verdeeld over het ijzer.
- Bak vervolgens ongeveer 4 minuutjes.
TIP:
Wil je de wafel iets zachter? Voeg dan alleen iets meer melk toe. Dit zorgt voor een zachtere wafel.
Voor een toppings, kies Ricotta of Hüttenkäse voor een eiwitrijke maar hartige lunch.