Normaal bak ik altijd zuurdesembrood maar deze keer koos ik de makkelijke optie. Daarom had ik wat meer ruimte om hem mooi op te maken.

Hoe te maken?

Allereerst de ingrediënten:

-400 gram volkorenmeel
-75 gram rogge
-25 gram mout
-15 gram gist
-8 gram zout
-400 ml water

*Stap 1 – Meng de eerste vijf ingrediënten door elkaar.
*Stap 2 – Voeg vervolgens lauw water toe aan het mengsel
*Stap 3 – NIET kneden maar laat het gewoon ongekneed in een afgesloten bak rijzen 30 min.
*Stap 4 – Haal het deeg eruit,(deeg is al wat gaan rijzen) en rek het uit in de breedte en vouw het om. Doe dit ook in de lengte en vouw het om en doe het terug in de bak voor 1 uur.
*Stap 5 – Na 1 uur rijstijd herhaal je stap 4 en laat je het wederom een uur rijzen. Verwarm alvast de oven op 250 graden.
*Stap 6 – Haal na 1 uur het deeg uit de bak en maak het op (door het op de bollen en in broodblik te doen). Laat het vervolgens 30 min rusten.
*Stap 7 – Doe het vervolgens 30 minuten in de oven op 200 graden (zet hem dus terug van 250 graden naar 200 graden).

DIKKE TIP: Doe de eerst water in je oven zodat de damp die in de oven ontstaat voorkomt dat je brood kneiter hard wordt.