Speculaas!! lekker en eigenlijk helemaal niet moeilijk.

Zeker niet als je een deegmachine hebt die doet al het werk voor je.

Tip! laat het deeg even een nachtje staan zodat de speculaaskruiden extra in het deeg kunnen trekken.

 

Ingrediënten:
  • 250 gram speltbloem
  • 5 gram bakpoeder
  • 100 gram kokossuiker
  • 100 gram zachte roomboter
  • snufje zout
  • 2 flinke eetlepels speculaaskruiden
  • 2 (kleine) scharreleieren
Bereiding
  1. Kneed van alle ingrediënten een deegbal.
  2. Laat de deegbal een paar uur in de koelkast liggen. inprincipe is 1 uur genoeg maar langer is alleen maar beter (zie tip).
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Rol de deeglap uit in een rechthoek van grof weg 1 cm dikte. Tip: leg een stuk bakpapier over de speculaas zodat de deegroller niet aan het deeg blijft plakken.
  5. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en druk de amandelen in het deeg.
  6. Bak de speculaas in ongeveer 15 a 20 minuten gaar.
  7. Laat de speculaas op een rooster afkoelen en breek het in stukken.