Recept:

  • 100 gram speltbloem
  • 85 gram tarwebloem (mag ook gewoon 185 tarwebloem zijn ipv speltbloem)
  • ½ tl baking soda
  • ½ tl zout
  • ½ tl kaneel
  • 50 gram harde (niet gesmolten) kokosolie
  • 30 gram honing
  • 25 gram kokossuiker
  • 3,5 el (ongeveer 50 ml) karnemelk

Bereiding:

  1. Mix de droge ingrediënten (meel, baking soda, zout, kaneel) samen.
  2. Doe het in de deegmachine of in een kom en voeg de kokosolie toe. Kneed dit tot het een kruimelig deeg is. Zorg dat er geen hele stukken kokosolie meer tussen de kruimels zitten.
  3. Voeg de overige ingrediënten toe en meng goed. Kneed tot een bal.
  4. Plaats het deeg op een bakmat en rol uit tot zo’n 2-3 mm(heel dun dus!) hij rijst namelijk wel een beetje. Gebruik een pizzasnijder om koekjes alvast in te snijden. Prik met een vork gaatjes in ieder koekje.
  5. Bak de koekjes op een stuk bakpapier in 20 minuten op 160ºC (hete lucht, dus propeller afbeelding).

TIP: Laat de koekjes volledig afkoelen in de oven voor een zo krokant mogelijk koekje.