Biografie

De start

De eerste aanraking, 12-juni-2010
Mijn eerste kennismaking met hardlopen kwam vanuit de opleiding CIOS Arnhem… een Halve marathon lopen
In Zwolle resulteerde dit in 1:36:22… Zou er nog een 2e halve komen dacht ik toen ?…..

Over de drempel, 14-11-2010
Na de halve marathon besloot ik samen met een klasgenoot nog een halve marathon te lopen in Tilburg. Hier wilde ik mij wat beter op voorbereiden, dus besloot ik mij in te schrijven voor de Unicef loop van 10 km. Voor de wedstrijd had ik er eigenlijk geen zin in, en begon het ook nog eens te regenen. Voor het eerst een 10 km lopen en ook nog in de regen het resultaat: 39:22.

13 dagen later, 27-11-2010
De dag van de 2e halve marathon. Met een vriend van mijn opleiding stonden we aan de start van de halve marathon in Tilburg(Warandeloop). Met het idee om gezellig samen te lopen kwam al snel een einde want, na nog geen 2 kilometer gaf mijn hardloopmaat al aan niet mee te kunnen. Deze halve marathon voelde korter aan dan de eerste en de kilometers vlogen voorbij. Na 4 passages finishte ik in een flink PR van 1:24:11 en belande ik prompt op de 6e plek. Het telefoontje van mijn tante zette mij mede tot nadenken om hier iets mee te doen.

Van toen naar de toekomst..
Daarna besloot ik mij aan te sluiten bij een atletiekvereniging en te stoppen met voetballen en de activiteiten als scheidsrechter coördinator. Ik kwam te trainen bij AV Atverni in Nieuwegein, daar begon mijn carrière op de atletiekbaan. tot 2014 heb ik geen halve marathons meer gelopen en heb ik mij gefocust op de kortere afstanden. Op de atletiekclub(AV Atverni) heb ik Nico Voicu leren kennen. Om beter te trainen zijn wij samen verder gaan trainen bij Hellas Utrecht en kwam vervolgens het debuut in 2013 op het NK atletiek, steeple chase.

Interview lezen over het begin van mijn hardloop leven?